Автоклуб "Москвичемания"

Место обитания любителей автомобиля "Москвич" моделей 401, 403, 408, 412, 2140, 2141 и их модификаций
Текущее время: 18 сен 2026, 05:01

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 436 ]  На страницу Пред.  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 30  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 20 ноя 2010, 07:35 
Мудрец

Модель Автомобиля: АЗЛК 2141
Про це трохи згодом. Поки що працюю над звітом про полювання у Полтавській області, а то мої друзі-мисливці з форуму, вже дочекатися не можуть. Я майже тиждень в гаражі пропадав.

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 21 ноя 2010, 10:04 
Мудрец

Но, трохи про цирк і клоуна.
В позаминулий четвер їхав до друга на полтавщину пополювати. В середу ввечері приїхав додому, заглушим машину. Все нормально. Оскільки поїзд був на 16.00, то зранку хотів поїхати на офіс, розгрутити інструмент та й купити дешо в дорогу. Сідаю в машину, повертаю ключ, мотор ледь крутнувся і здох АКБ. Ну що ж, старий акум, буває. Збігав до сусіда, взяв зарядне, зняв АКБ поставив заряджати. Поки знімав, помітив що потекла помпа. Звоню шефу, так мол і так - не приїду. Фігня, каже він, зараз привезу тобі другий АКБ, дома лежить чуть лі не нульцовий і куплю по дорозі помпу. Ну я стару помпу скинув, чекаю начальство. Привіз. Поставив помпу, поставив "новий" АКБ, провернув ключ, в машині щось щолкло і все погасло. Не робить ані печка, ані фари, половина приборів, сигналка оре. Короче капец. Скинув клему, давай розбиратися що ж за фігня. Подивився, що ОЖ потекла з помпи в генератор. Ну думаю, напевно щось замкло. Генератор вже давно валявся дома новий, що правда не рідний. От і настав момент його поставити на місто. Відцепив провода від гени, сигналка прийшла в норму, зажигання вернулося, но фари і прибори з печкою все одно не працювали. Ставлю АКБ знову, поворот ключа на "Старт" - знову клац і все потухло. Ну блін, стартер тоже останнім часом викобелювався, приходилося викруткою перемикати. Може і в ньому шось не так. Відключив і стартер. О, вже й фари вернулися. Глянув на годинник, треба вже їхати на вокзал, а я ще з машиною іпуся. Плюнув, відключив акум, вмився і поїхав собі на полтавщину. Вернувся в понеділок. Одразу в гараж. Рішив поміняти і стартер. Приніс новий, поставив, ставлю "новий" АКБ, привезений шефом, стартую - клац і все тухне. Мля. Пішов до сусіда, взяв нормальний робочий АКБ, поставив, бурк - машина завелася з полутика. Зматерився, позвонив начальству, "подякував" за "новий" акумулятор. На другий день поїхав у місто, купив АКБ, привіз додому, поставив. Машина заводиться, сигналка працює, фари є, но печка, зеркала, і вольтметр з датчиком тиску масла все одно не фуричать. Ладно, фіг з вами, треба гену на місто ставити. Прикумекав що і як, знову в місто, купив деякі недостаючі сверла, натяжну планку, пару болтів. Приїхав, за декілька годин гена стояв на місці. Завів, заряд йде, все чотко. Повертаю ключ в "0", а двигун тарабанить далі. Ну, до цього я був готовий, бо підозрював що генератор з самовозбуждєнієм. Залишив розборки польотів на другий день, бо було вже пізно. В середу переробив схему цепі возбужденія генератора і взявся за проводку під капотом. "Соплєй" там було чи мало. Куча проводів і релюх, що працювали з старим генератором. Все повирізав нахер, позматував провода у жгути, прокинув по-новому провода до фар і протитуманок. Короче, день пішов. В четвер вроді всьо норм, найшов і проблему з печкою, зеркалами і датчиками, обрив на силовому проводі, який живив усі ці потребітєлі. Вроді всьо, можна проїхатися, завожу - мля, зарядка не йде. Проматерився, зкинув генератор. Розкидав по запчастинах. Знайшов проблему, обрив в обмотці ротора. Прозвонив, слава Богу обмотка ціла, обрив під коллекторним кільцем. Зняв ту частину з валу (у цих генераторів вона сйомна). Оббігав усе місто, не найшов. Нах їм цю штуку за копійки продавати, якщо при такій поломці можна всучити гену целіком, або принаймні ротор. Прийшов на офіс, роздивились уважніше, прошкрябали коло самого кільця пласмаску, найшли контакт, що йшов до кільця, пропаяв і все запрацювало. Єдине, що мене тепер турбує, на скільки буде хватати цієї пайки. Зібрав дома Гену, поставив на місце - паше. Отакі танці з бубном впродовж майже тижня були коло машини.
В результаті замінені АКБ, стартер і генератор. Проводка фар і протитуманок. Почищена масса майже у всьому подкапотному пространстві. Не знаю що дало ефект, чи зачистка маси, чи новий АКБ з більш мощним генераторм, но дворники забігали швидше, поворотники моргають з нормальним інтервалом, а не пришвидшено як раніше, стрілка вольтметра не скаче в такт поворотникам, печка дує сильніше - хоч генератор видає не 14.5В як старий, а лише 13.8, а при включеному дальньому, печці, мафоні і туманках - 13.6 - 13.5В

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 21 ноя 2010, 10:28 
Модератор

Модель Автомобиля: ИЖ 21251 комби, АЗЛК 2140 SL
вот так всегда. где-то что-то полетит и начинаешь менять всё что давно хотел поставить но руки не доходили или было просто лень =)))

тот кто ищет тот что-то знает ;)

Если всю мочу собрать,сделать всё умело -
Можно Солнце обоссать - чтоб оно шипело!

Чем круче джип, тем дальше идти за трактором...

мой конь ИЖ-412 - БСЗ, Solex21083, тазобак, волгоГТЦ и немного по мелочи - уже труп
ИЖ 21251 - всё что было хорошего на 412-ом снято и установлено сюда ))
АЗЛК 2140 SL первый по настоящему мой

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 21 ноя 2010, 12:26 
Гуру

Модель Автомобиля: Ферарри для бедных
Slavamaz за массой надо следить, я на своей тоже почистил массу и стартер стал бодрее крутить и бортовой комп заработал.

Не так страшен русский танк, как его пьяный экипаж.

Танк может пройти по лесу, если вес танка больше, чем диаметр
деревьев.

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 21 ноя 2010, 12:35 
Мудрец

sirvlaser писал(а):
вот так всегда. где-то что-то полетит и начинаешь менять всё что давно хотел поставить но руки не доходили или было просто лень =)))

Десь так. Но є ще інша причина. Машина кожен день в роботі. А от коли поламається і шефство дасть пару днів вихідного під шумок робиш все, що раніше не встигалося.

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 21 ноя 2010, 20:26 
Участник

думаю все ж краща робота генератора даэ про себе знати . А так молодець . Треба ж колись і за машиною подивитися - і зараз вже є де ремонтуватися , а відповідно і бажання зявляється

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 21 ноя 2010, 20:55 
Мудрец

100%. Вболоті під дощем ковирятися - приємності не багато. А так, радіо включив і "вперЁд и с песней", і на голову не капає :grin:

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 23 дек 2010, 22:36 
Мудрец

Трохи освіжу темку.
Займався сьогодні замком багажника. Машина моя була бита в зад і з тих пір хлопушка закривалася дуууууже туго. Навіть вм"ятина на двері є. Регулювання практично ні до чого хорошого не приводили, максимум хватало на пару днів, а з моєю роботою, я можу багажник відкривати і закривати по 50 раз на день.
Дійшло до того, що хлопушка просто перестала закриватися. Терпець урвався і я вирішив поставити щось не рідне. Порившись по форумах, надибав на інформацію про установку замка від "Каліни" на зубилку.
Отож купивши цю приблуду, сьогодні зайнявся інсталяцією. Без напілінга не обійшлося, зате багажник тепер закривається просто чудово. Тільки є один мінус - поки не рішив проблему відкривання з ключа. Відкривається тільки з брелка сигналки і кнопки в салоні. Но при виході із строя електроактюатора, без проблем відкривається із салона вручну.

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 24 дек 2010, 13:21 
Администратор

Модель Автомобиля: МЗМА 403, '64; ALEKO 21412S, '90; Toyota Cresta GX81, '92; Suzuki Vitara SV620, '96
Фотки инсталяции будут ? :)

"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling.” Paul Walker
"Любой форум, нравится это пользователям или нет, это конституционная монархия с элементами диктатуры." (с) DevilDucky

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 24 дек 2010, 20:48 
Участник

Slavamaz - а нащо рішати цю проблему . Як будеш рихтувати кришку багажника - завари замок !!! Молодца - вот я розумію в чоловіка появився повноційний гараж і машина це відчула :)

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 24 дек 2010, 23:17 
Мудрец

Cyber Fox писал(а):
Фотки инсталяции будут ? :)

Та інсталяція проста як двері. Якщо треба - зфотографую.

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 24 дек 2010, 23:20 
Мудрец

Цитата:
Як будеш рихтувати кришку багажника - завари замок !!!

Така думка теж проскакувала :grin:

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 05 янв 2011, 20:56 
Мудрец

Сьогодні трохи поковирявся в моторі.
Замінив практично весь привод ГРМ (всі зірочки, ланцюг, башмак натяжітєля, успокоїтєль) і по ходу передній сальник колінвала. Натягнув ланцюг, виставив УОЗ. Треба ще клапана регульнути, та щупом у мороз багато не нарегулюєш, бо зазор не 0.15, а вже інший треба. Треба би десь спец планку з мікрометром дістати, там температурний вплив можна врахувати.
В понеділок напевно карбом займуся, якщо на роботу не викличуть. Повна розборка, вимочування, продувка, заміна мембран. Подивимось, що із того всього вийде.

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 05 янв 2011, 21:44 
Участник

це вже дуже радує , буде ще 41й бігати і бігати , ато я вже почав думати , що недовго йому залишилось ....
А карбюратор який ? Солекс ? Бо якщо так , то ти так і не забрав від мене новий ремкомплект із старим карбюратором здається .... ( карб теж йде як рем комплект ) .

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 06 янв 2011, 08:51 
Мудрец

Да, Солекс. Я знайшом рем комплект у нас в АвтоШоці, не поганий здається. Всі мембрани, клапан поплавкової, емульсійні трубки, носики ускорітєльного насоса. Практично весь карб розсипю. Що правда номінал жікльорів не мій, бо такий карб як у мене, досить рідкісний і рем комплекта саме на нього не знайшов. З іншого боку, жікльори можна залишити і старі, просто відмочити від смол і добре продути. На них то вироботки ніякої нема. А карб якось візьму, бо як добре пам"ятаю, то в тебе 041. Там дифузори більші. Можна буде попробувати поставити.

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 436 ]  На страницу Пред.  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 30  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа